Tyrkiets valuta er tyrkiske lira (TRY/TL)


Tyrkisk valuta er lira.

Sedlerne findes i 5, 10, 20, 50, 100 og 200 lira. Mønter findes i 1, 5, 10, 25 og 50 kuruş (øre), samt 1 lira. 1.

Den tyrkiske lira har været faldende og ligger i øjeblikket omkring 326. Så 100TRY er ca. 326 DDK. 

Veksle penge i Tyrkiet

Det er fint at tage danske penge med til Tyrkiet og veksle mens du er der, men pas på at du ikke bliver snydt og at du får en rimelig kurs. For eksempel er det dyrere at veksle i lufthavnen end på hoteller og vekselsteder. Der er mange mindre vekselsteder rundt om i byerne. Euro, dollar og endda danske kroner er også valutaer, som fungerer godt på de fleste feriesteder. Du kan også veksle i Danmark inden din afrejse, så er kurserne pålidelige og du er sikker på ikke at blive snydt. Det er godt altid at have nogle kontanter, da du ikke kan forvente, at alle kan modtage betaling med kreditkort.

Hæveautomater

Det er også muligt at hæve penge i pengeautomater, der er overalt. Så behøver du ikke du går rundt med store beløb på dig. I de fleste byer og turistområder er der masser af hæveautomater (ATM). Du kan som regel bruge din danske Hævekort, VISA-kort eller Mastercard til at hæve penge i pengeautomater i Tyrkiet. Du betaler normalt et gebyr på 30kr til din danske bank.

Kreditkort i Tyrkiet

De fleste store varehuse, hoteller, caféer, og turistområder accepterer kreditkort i Tyrkiet. I små lokale butikker, må man der i mod oftest betale kontant, så det er altid godt at have kontanter på sig. Benytter du dit kreditkort i butikken eller restauranten betales der ikke gebyr til din danske bank, men giv aldrig dit kort fra dig ved betaling.